JC bygger nya lokaler

JC Holding bygger nytt i Vist
JC Holding AB, som ägs av Jan Carlsson, köper 4000 kvadratmeter mark på Vist industriområde. Där ska han bygga ett kontor, lager och serviceverkstad.
Ulricehamn
Idag hyr JC Holding AB kontor i centrala Ulricehamn samt lagerytor av andra fastighetsägare. Nästa år ska de nya lokalerna, som är planerade till 600 kvadratmeter, i Vist stå klara.
– För att kunna effektivisera verksamheten behöver vi samla allt på ett och samma ställe. Vi har ett lagerbehov som varierar. Ena stunden behöver vi 500 kvadratmeter, nästa 5000, lite beroende på vad vi har inne för maskiner för tillfället, säger Lars Eldh, delägare i JC Holdings dotterbolag JC Equipment.
Dotterbolaget jobbar med maskinförmedling där kunderna finns inom livsmedels- och förpackningsindustrin över hela Sverige.
Att det blev just Vist beror på områdets geografiska läge. Det är nära till motorvägen och därmed enkelt med transporter, samt nära till stan. Att det finns gott om parkeringar var också ett plus när beslutet fattades.
– De andra företagen därute verkar ha blicken riktad framåt och verkar gå bra. Det är inte dåligt att vara i en miljö med en positiv anda.
För en tid sedan frigjorde kommunen ytterligare 130 000 kvadratmeter industriyta i Vist. JC Holding köper nu en del av dem. Närmsta granne blir New wave, andra grannar är Bolon, Wernerssons ost med flera.